marți, 7 mai 2013

NOSTALGIA 53: Stiati ca...

Spectacolul NOSTALGIA 53 a durat la premiera aproape 5 ore?
*
In timpul unei reprezentatii a spectacolului NOSTALGIA 53, actorii joaca aceeasi bucata, fara pauza, de cel putin 4 ori (bucatile mai lungi)  sau chiar de 60 de ori (cele mai scurte, care se joaca individual pentru fiecare spectator)?
*
NOSTALGIA 53 nu e o piesa de teatru, ci un spectacol format din 13 mini-spectacole, care dureaza fiecare intre 5 si 45 de minute? RULETISTUL, MENDEBILUL, GEMENII, ARHITECTUL sunt compacte, in timp ce REM e compus din 9 fragmente, raspandite prin toata casa?
*
Echipa NOSTALGIA 53 e formata in prezent din 28 de oameni: 19 actori, 3 muzicieni (o formatie rock compusa din 2 membri; un bariton), o scenografa, un makeup artist, un director de imagine, un artist foto-video, un regizor, un responsabil PR. Doar 5 dintre actorii care au lucrat alaturi de noi nu au  ramas pana la premiera (deci, am lucrat efectiv 33 de oameni).
*
Cel mai haios membru al echipei noastre este cățelușa Zuza, care joacă în ”Mendebilul” si care vă va întâmpina la intrarea în casa-spectacol?

*
De-a lungul reprezentatiilor publice, rolul Ruletistului a fost interpretat de 4 actori diferiti, pana la varianta finala, a lui Radu Trandafir?
*
Din cei 19 actori care joaca in NOSTALGIA 53, sapte sunt actori profesionisti: Anda Saltelechi, Sandra Simon, Cristina Plesa, Cristian Rus, George Sfiraiala, Anne-Marie Zaharia, Angelica Manta. Alti cinci sunt studenti la actorie in ultimul an, la Universitatea "Hyperion": Radu Trandafir, Gabriela Alexandru, Mihaela Puiu, Raluca Zlatanov, Raluca Mihaela Gaina. Sapte sunt actori amatori - care fie urmeaza sa dea la teatru, majoritatea chiar in vara asta (Iulia Isar, Mihai Marin, Mihai Zaharia, Andrei Atabay), care nu sunt chiar sigur ca vor sa dea la teatru (Florin Stoian) sau care nu vor sa dea la teatru, ceea ce nu inseamna ca nu pun foarte mare pasiune si seriozitate in rolul lor (Andreea Dinu si Andrei Vornicu).
*
Dureaza aproximativ 3 ore pentru un spectator ca sa treaca prin toate bucatile NOSTALGIEI. Totusi, nimeni nu s-a plans ca spectacolul ar fi lung, dimpotriva.
*
În cadrul NOSTALGIA 53 puteți vedea teatru: comedie (ARHITECTUL), dramă (RULETISTUL), un film (MENDEBILUL), un moment de dans (GEMENII) și mai multe momente de improvizație, interactive.
*
Spectacolul NOSTALGIA 53 are un secret. Ați găsit scoica? Dacă răspunsul e ”da”, căutați-o pe Nana!
*
Cel mai tânăr membru al echipei NOSTALGIA 53 este Andrei Atabay (17 ani), iar la polul opus se află cineva care are 38 de ani. Totuși, media de vârstă este aproximativ 24...
*
La a doua reprezentatie a spectacolului, Dragos Crifca (muzician in echipa ARHITECTUL) a fost sarbatorit pe scena, iar spectatorii i-au cantat "La multi ani"?

Un comentariu: